Részeges puding
Tipsy Puddings
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj,
1,5 evőkanál zsemlemorzsa,
4 tojás,
1,5 dl cukor,
1 citrom reszelt héja
A forralt borhoz:
6 dl vörösbor,
1,5 dl porcukor,
1 citrom leve,
1 narancs leve és reszelt héja,
6 gerezd narancsfilé,
1 darab fahéj,
2 dl tejszín
Elkészítése:
Kenjen ki vajjal hat tűzálló pudingos poharat, és szórja be azokat zsemlemorzsával.
A sütőt melegítse fel 175 fokra.
Üsse fel és válassza szét a tojásokat. A sárgákat a cukorral és a citromhéjjal keverje habosra. Külön edényben verje kemény habbá a fehérjéket is. A hab negyedét forgassa bele a felvert sárgákba. Adja a maradék tojáshabhoz zsemlemorzsa maradékát is.
Adagolja a poharakba először a sárgájával elkevert anyagot, majd ennek tetejére a fehérjét, és süsse 25 perc alatt készre.
Míg a tészta sül, a bort, a porcukrot, a citrom- és narancshéjat folyamatos keverés közben forralja össze. Vegye le a tűzhelyről, hagyja kissé hűlni, majd keverje hozzá a tejszínt. Lassú tűzön, gyöngyözve főzze sűrűre.
A kész süteményre öntve, a narancs-gerezdekkel díszítve tálalja.
Hidegen és melegen is kitűnő.