Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Baconba tekert csirkemáj


Íme egy újabb villámgyorsan elkészíthető recept, hogy a főzés mellett maradjon idő a családra is!

Hozzávalók: 20-30 dkg csirkemáj, 1 csomag bacon szalonna (kb. 12 szelet), fűszerek: só, bors, majoránna, fokhagyma, hagyma, sütéshez olaj

Elkészítése: A csirkemájat félbevágjuk, a bacont (ha széles hosszában 2 darabra vágjuk) kiterítjük borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával meghintjük és betekerjük vele a májat.

A göngyölt csirkemáj darabokat megtűzzük fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét.

Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a csirkemájat, és hirtelen átsütjük.

Ezután tűzálló edénybe tesszük a májakat, leöntjük a hagymás olajjal, ízlés szerint a maradék fokhagymával is, és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat. (Amikor megpirul a bacon elkészült a máj)

Krumplipürével, vagy rizzsel körítve frissen tálaljuk.