Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Joghurtos cukkini-kukorica saláta


Itt a tavasz, vegyél friss zöldségeket és dobj össze egy könnyű salátát!

Egy maradék-felhasználás alkalmával született ez a recept, ami istenien sikerült! Már többször is elkészítettem, hol sajttal, hol sajt nélkül… ízlés dolga!

Hozzávalók:

1 bébi-cukkini
1 kis kukorica konzerv
1/2 gerezd fokhagyma
1/2 fej lila-hagyma
1/2 citrom leve
5 dkg füstölt mozzarella sajt (ízlés szerint elhagyható)
1 nagy görög joghurt
só, bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.  Sózzuk és meglocsoljuk a citrommal, összekeverjük, majd félretesszük, amíg a cukkini kiereszti a levét.

Eközben összetörjük a fokhagymát, apróra vágjuk a lila-hagymát és lereszeljük a sajtot.

Kb. 20 perc után kinyomkodjuk a cukkini levét, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kukoricát, fokhagymát, lila-hagymát, sajtot (ízlés szerint akár el is hagyható). A görög joghurtban elkeverjük a sót és a borsot, majd a zöldségekre öntjük és alaposan összekeverjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Sült húsok mellé köretnek, vagy akár magában is fogyasztható!