Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tripla csokis muffin


Csoki-imádó vagyok, ez az egyik muffin, amit mindig szívesen készítek el! 

Hozzávalók:
15 dkg finom liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1,5 dl tejföl (12%)
5 dkg holland kakaópor
7 dkg étcsokoládé
7 dkg tejcsokoládé
7 dkg fehér csokoládé
1/2 citrom héja és leve
1 tojás
csipet só
1 csom. vaníliás cukor
1/2 csom. sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
kb 0,5 dl tej (szükség szerint)

Elkészítés:
A 3 féle csokit csokit (ét-, tej-, fehér-csoki) apró darabokra vágjuk (vagy ha ezzel nem akarunk bajlódni, akkor készen kapható csoki-cseppeket is használhatunk), a muffin formákat kibéleljük papír-kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
Lereszeljük a citrom héját és félretesszük a kifacsart levet.

A vajat megolvasztjuk, és a cukorral (kézi mixerrel) habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a vaníliás cukrot és egy kevés citrom levet.

Egy másik tálba szitáljuk a lisztet és a kakaóport, hozzáadjuk a sót, sütőport, szódabikarbónát, a citrom héját és összekeverjük a száraz hozzávalókat.

A lisztes keveréket kisebb adagokban a folyékony anyagokhoz adjuk, csomómentesen elkeverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor egy kevés tejjel hígíthatjuk a masszát.

A végén hozzáadjuk a 3-féle csokoládét (jól elkeverjük) és egy kanállal (vagy habzsákba töltve) a muffin formába tesszük a tésztát. Ne töltsük meg teljesen, mivel a muffin megemelkedik a sütés közben. Kb. 6-8 percig 190 fokon, majd további 15 percig 180 fokon készre sütjük.