Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos-sontás tekert rudak


Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (pl. Spar)
kb. 15 dkg sonka (füstölt főtt tarja, és csemege karaj vegyesen)
kb. 20 sajt sajt (10 dkg füstölt mozzarella, 10 dkg trappista sajt) persze lehet bármilyen, de a füstölt sajt miatt finomabb lesz!
kb. 3 púpos ek. mustár
1 tojás (lekenéshez)

Elkészítés:
A sajtokat nagy-lyukú reszelőn lereszelem, összekeverem, a sonkát apró kockákra vágom. A leveles tésztát kiterítem, mustárral vékonyan megkenem. A tésztát megszórjuk a sonkával (kb. 2 cm csíkban rakom le) majd ugyanígy megszórom a sajttal is.

Késsel (pizza-vágóval) hosszában félbevágom a lapot, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágom a sonka-sajt csíkok között, (vagyis kb. 2×10 cm-es darabok lesznek belőle). Ezután a csíkokat kb. 45 fokos szögben megtekerem és a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

1 db felvert tojással megkenem a tésztát és ha maradt még a sajtból (plusz ami tekerés közben kipotyogott) azzal megszóróm a tekercseket.

Előmelegített sütőben kb 200 fokon nagyjából 15 percig sütöm, amíg a sajt szép színt kap. Pár percig hűlni hagyom és utána azonnal fogyasztható.

Nagyon finom és könnyen elkészíthető!