Diétás burgonyasaláta
Laktató és friss saláta fogyókúrához, amit ebédre, vagy vacsorára is fogyaszthatunk.
Hozzávalók: 75 dkg újburgonya, 1 csokor friss kapor, 4 dl kefir, 5 dkg juhtúró, kevés édesítőszer, ízlés szerint só, bors.
Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfőzöm. Még melegen megtisztítom, és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint sózom-borsozom, megédesítem. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűlt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízek jól összeérjenek.
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés