Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Diétás burgonyasaláta


Laktató és friss saláta fogyókúrához, amit ebédre, vagy vacsorára is fogyaszthatunk.

Hozzávalók: 75 dkg újburgonya, 1 csokor friss kapor, 4 dl kefir, 5 dkg juhtúró, kevés édesítőszer, ízlés szerint só, bors.

Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfőzöm. Még melegen megtisztítom, és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint sózom-borsozom, megédesítem. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűlt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízek jól összeérjenek.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés