Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Cukkini fasírt


Hozzávalók:
50 dkg héjastól megreszelt cukkini,
1 db nagy fej vöröshagyma apróra vágva,
3 gerezd zúzott fokhagyma,
2 db egész tojás,
1 db vízbe áztatott zsemle,
2 ek zsemlemorzsa,
4 ek szója granulátum,
só, őrölt bors,
1 ek. vegeta,
1 cs. petrezselyem,
bőven olaj

Elkészítése:
A szója granulátumot kétszeres mennyiségű forró vízzel leforrázom és 15 percig állni hagyom. Felhasználás előtt az áztatott zsemlével együtt jól kinyomkodom.

A felaprított vöröshagymát olajon megfuttatom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a kinyomkodott, reszelt cukkinit. Sózom, borsozom, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, az aprított petrezselyemmel összedolgozom és fél óráig állni hagyom.

Fasírt formákat készítek belőle és forró olajban, erős lángon ropogósra sütöm. Ha a massza lágy, még zsemlemorzsát teszek bele.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje