Dödölle Klemi módra
Hozzávalók:
kb. 1/2 kg krumpli,
liszt, amennyit felvesz,
1-2 kanál zsír vagy ennek megfelelő étolaj,
1 nagyobb fej hagyma,
1-2 kk pirospaprika,
1 pohár tejföl, só,
1-2 tojás
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Ha megfőtt, a víz felét leöntjük, a maradék vízben a krumplit teljesen apróra törjük. Ekkor állandó kevergetés mellett hozzáadunk 1-2 tojást és annyi lisztet, hogy jól összeálljon, de még aránylag lágy, szaggatható legyen.
A hagymát felaprítjuk, olajon, vagy zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával. a kikevert anyagból galuskákat szaggatunk, beleforgatjuk a pirított hagymába, majd a kikent tepsibe rakjuk és kb. 10-15 perc alatt a sütőben megpirítjuk.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Finom, viszonylag gyors vacsora, de egy ebédnek is tökéletes.