Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Répatorta Séra módra


Hozzávalók:
15 dkg liszt,
10 dkg kristálycukor,
22,5 dkg reszelt sárgarépa,
12,5 dkg durvára őrölt vagy vagdosott dió,
2 db egész tojás,
1,3 dl olaj,
1 púpozott teáskanál sütőpor,
1 púpozott teáskanál őrölt fahéj,
1 kávés kanál őrölt szegfűszeg,
1 késhegynyi őrölt gyömbér,
1 db narancs vagy mandarin reszelt héja

Elkészítése: Összekeverjük egy tálban: liszt, cukor, sütőpor, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.

Nagyobb tálban összekeverjük: répa, dió, narancshéj.

Egy harmadik edényben a tojásokat felhabosítom, beleöntöm az olajat, ezzel is egy kicsit megkeverem, és ezt a folyadékot ráöntöm a répás anyagra, és összekeverem.

A keletkezett masszába könnyedén és apránként belekeverjük a lisztes anyagot.

Kis formájú tepsibe, vagy kerek tortaformába öntjük. Picit elsimítjuk és 180 C fokos, előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor borítjuk ki a sütő edényből.

A tészta nem jön fel, csak olyan magas lesz, amilyen nyers állapotában volt.

Nekem így natúr formában nagyon finom, de lehet a tetejére akár cukormázat, csokimázat, illetve krémsajtból és cukorból kikevert mázat tenni.
A mázas variáció már nem annyira diétás!

Forrás: Szuchányiné Séra Judit