LANGALLÓ
Ennek az ételnek számos, vagy inkább számtalan neve és elkészítési módja van. Az egyik a sok közül… ha unod a bolti pizzát!
2 gáztepsinyi lesz belőle (vékony tészta).
Hozzávalók a tésztához:
75 dkg liszt,
2 mokkáskanál só,
3 dkg élesztő,
2 dl langyos tej,
2 evőkanál cukor,
3 evőkanál olaj,
1,5 dl víz
Rátét: (ízlés szerint változtatható)
1 nagy tejföl, sózzuk (2 tepsire 2 tejfölt),
20-25 dkg felkockázott szalonna,
2 felkockázott lilahagyma,
20 dkg reszelt sajt,
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése: A 2 dl langyos tejbe beletesszük a 2 evőkanál cukrot. Ebben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez.
A 1,5 dl vízzel és a 3 evőkanál olajat és az élesztős tejet a liszthez adjuk és ragacsosra gyúrjuk a tésztát, majd kelesztjük.
A megkelt tésztát felezzük, és olajjal kikent tepsibe kinyújtjuk.
A tejfölt elkeverjük a fokhagymával, a tésztára kenjük. Megszórjuk a hagymával és a szalonnával, valamint a reszelt sajttal.
Sütőben szép barna-ropogósra sütjük.
Aki szereti, tálaláskor ketchupot is tehet rá.