Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

LANGALLÓ


Ennek az ételnek számos, vagy inkább számtalan neve és elkészítési módja van. Az egyik a sok közül… ha unod a bolti pizzát!

2 gáztepsinyi lesz belőle (vékony tészta).

Hozzávalók a tésztához:
75 dkg liszt,
2 mokkáskanál só,
3 dkg élesztő,
2 dl langyos tej,
2 evőkanál cukor,
3 evőkanál olaj,
1,5 dl víz

Rátét: (ízlés szerint változtatható)
1 nagy tejföl, sózzuk (2 tepsire 2 tejfölt),
20-25 dkg felkockázott szalonna,
2 felkockázott lilahagyma,
20 dkg reszelt sajt,
1-2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítése: A 2 dl langyos tejbe beletesszük a 2 evőkanál cukrot. Ebben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez.

A 1,5 dl vízzel és a 3 evőkanál olajat és az élesztős tejet a liszthez adjuk és ragacsosra gyúrjuk a tésztát, majd kelesztjük.

A megkelt tésztát felezzük, és olajjal kikent tepsibe kinyújtjuk.

A tejfölt elkeverjük a fokhagymával, a tésztára kenjük. Megszórjuk a hagymával és a szalonnával, valamint a reszelt sajttal.

Sütőben szép barna-ropogósra sütjük.

Aki szereti, tálaláskor ketchupot is tehet rá.