Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkenyárs roston


BROILED CHICKEN KEBAB
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell-filé, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, fél dl szójaszósz, 2 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál liszt, fél citrom leve, só, bors, chili

Elkészítése: A húst vágja kockákra, a hagymát és a zöldpaprikát szeletelje fel. A többi hozzávalót keverje alaposan össze. Ebbe a mártásba forgassa bele a csirkehúst, és hagyja benne legalább 10 percig. Ezután készítse nyársakat a hús, a hagyma és a paprika felhasználásával. Fektesse azokat grill rácsra, s időnként megforgatva süsse pirosra 10 perc alatt. Időnként a maradék pácból ecsetelje meg a nyársakat. Amikor elkészültek, még forrón cseppentsen rájuk kevés csípős krémet.