Csirkés tök
PUMPKIN WITH CHICKEN
Hozzávalók:
50 dkg sütőtök,
1 csirkemell-filé,
1 teáskanál keményítő,
3 dl víz, reszelt gyömbér
A páchoz:
4 dl szűrt zöldségleves,
2 evőkanál cukor,
3 evőkanál rizsbor,
2 evőkanál világos szójaszósz
Elkészítése:
A tököt hámozza meg, a magokat dobja ki, és vágja fel nagyobb kockákra.
A csirkefilét bőrözze le, és csíkokra darabolja.
Forgassa egybe a tököt és a húst, öntse rá a páclevet, majd közepes hőmérsékleten, lefedve főzze 15 perc alatt puhára.
Szűrje le a levest, a tököt és a húst tegye a leveses tálba.
A levet tegye vissza a tűzre, ízesítse a gyömbérrel, majd a vízben elkevert keményítővel habarja be. Forrón merje a tálba, és tálalja.