Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkés tök


PUMPKIN WITH CHICKEN

Hozzávalók:
50 dkg sütőtök,
1 csirkemell-filé,
1 teáskanál keményítő,
3 dl víz, reszelt gyömbér

A páchoz:
4 dl szűrt zöldségleves,
2 evőkanál cukor,
3 evőkanál rizsbor,
2 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítése:
A tököt hámozza meg, a magokat dobja ki, és vágja fel nagyobb kockákra.

A csirkefilét bőrözze le, és csíkokra darabolja.

Forgassa egybe a tököt és a húst, öntse rá a páclevet, majd közepes hőmérsékleten, lefedve főzze 15 perc alatt puhára.

Szűrje le a levest, a tököt és a húst tegye a leveses tálba.

A levet tegye vissza a tűzre, ízesítse a gyömbérrel, majd a vízben elkevert keményítővel habarja be. Forrón merje a tálba, és tálalja.