Currys-vajas csirkecomb
CURRY BUTTER CHICKEN LEGS
Hozzávalók:
8 db alsó csirkecomb,
10 dkg vaj,
3 szál újhagyma,
3 gerezd fokhagyma,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál mustár,
2 teáskanál curry por, só, őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokon fakanál segítségével lazítsa fel a bőrt. A bőr alatt kenegesse be a húsokat a mustár és a fűszerek keverékével, majd tegye félre a combokat.
Gyengén olajozzon ki egy serpenyőt, forrósítsa fel, és párolja rajta üvegesre a zöldjével együtt nagyon apróra vagdalt újhagymát. Tíz deka lágy vajat keverjen habosra a zúzott fokhagymával, majd dolgozza el benne a finomra vagdalt petrezselymet és a zsemlemorzsát.
Tegye hűtőszekrénybe, hogy kissé megdermedjen a keverék, majd ebbe burkolja be a combokat. Fektesse azokat egymás mellé a hagymára, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süsse ropogósra.
Tálalja főtt rizzsel.