Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Grillezett csirkemell burgonyával


BBQ CHICKEN BREASTS WITH POTATO

Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 2 csirkemell, étolaj
A páchoz: 0,6 dl szójaszósz, fél citrom leve, 0,6 dl olívaolaj, 1 kávéskanál oregánó, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só

Elkészítése: A kikevert páclében pihentesse a nagyobb darabokra vágott csirkemelleket legalább egy órán keresztül. A burgonyát súrolja meg, héjával együtt vagdalja fel 2 centis kockákra, majd sós vízben főzze meg félig. Készítsen nyársakat a hozzávalókból, majd grillrácson kezdje sütni azokat. Sütés közben kenegesse a visszamaradt páclével, és forgassa a nyársakat. Tíz-tizenöt perc alatt ropogósra sül. Friss salátával kínálja.