Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Pikáns krumplis rétes


Savoury Potato Strudel

Hozzávalók: 6 réteslap, 2 dl zsemlemorzsa, 1 dl joghurt
A töltelékhez: 1 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, csipet morzsolt kakukkfű, fél teáskanál köménymag, 15 dkg fehér káposzta, 1 kis fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 3 db burgonya, 5 dkg füstölt sajt, 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése: Melegítse fel az olajat egy lábosban. Pár percig kevergesse benne a finomra vágott hagymát a zúzott fokhagymával, megszórva a kakukkfűvel valamint a köménymaggal. Tegye hozzá a lereszelt káposztát, sárgarépát, burgonyát, majd öntse fel a borral. Lassú tűzön, fedő alatt párolja 2-3 percet, majd hagyja kihűlni. Ekkor keverje bele a reszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel töltse meg szokásos módon a dupla réteslapokat. Tegye a tekercseket kivajazott tepsibe, majd kenje meg a tetejüket a joghurttal. Kétszáz fokon süsse körülbelül 30 percet, mialatt aranybarnára sül. Hidegen szeletelje fel, majd paradicsommártással kínálja.