Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gombával sült tonhal


TUNA BAKE WITH MUSHROOMS

Hozzávalók: 15 dkg gomba, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 2,4 dl tej, 1,2 dl zsemlemorzsa, 30 dkg tonhalfilé, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál só, fél mokkás-kanál őrölt fekete bors, 2 tojás

Elkészítése: A vajon addig párolja a vékonyra szeletelt gombát, míg levet ereszt. Hintse rá, és keverje el benne a lisztet. Ha a színe zsemleszínűre váltott, lassan öntse hozzá a tejet. Keverje simára a gombás besamelt. Húzza félre a melegről. Fűszerezze, majd dolgozza el a zsemlemorzsával, a finomra vagdalt petrezselyemmel és a felvert tojásokkal. Forgassa egybe a kockákra darabolt halfilével. Simítsa az egészet kikent tűzálló tálba. Tegye e tálat pár centivel magasabb peremű tepsibe. Öntsön a tepsibe pár centi vizet. Helyezze az így összeállított edényeket 35-45 percre a 180 fokos sütőbe. Pár perc pihentetés után kockákra vágva tálalja.