Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött haltekercs


Hozzávalók:
80 dkg busafilé,
20 dkg gomba,
1 db sárgarépa,
1 db zöldpaprika,
5 dkg trappista sajt,
ízlés szerint: só és őrölt bors,
A sütéshez: 2 dl liszt, 1 kávéskanál étolaj

Elkészítése:
A halfiléből vágjon két-három feltekerhető csíkot.

A nyesedéket, a gombát és a felkarikázott sárgarépát sós, ételízesítős lobogó vízben 8-10 perc alatt főzze puhára, majd szűrje és csepegtesse le. 

Az egészet darálja le a zöldpaprikával együtt. Fűszerezze ízlése szerint, és keverje bele a reszelt sajtot. Ezzel a masszával kenje meg a halfiléket. Tekerje fel és tűzze meg azokat.

Hagyja állni 45-50 percen át. Forgassa bele a tekercseket paprikás lisztbe, végül bő, forró olajban süsse ropogósra.

Sült burgonyával tálalja.