Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fokhagymás csirke


Fokhagymás csirke
Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 1 fej fokhagyma (nem tévedés!), 1 paradicsom, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só

A csirkét kívül-belül megtisztítom, a hasát belülről sóval bedörzsölöm, és a majoránnával beszórom. 2 gerezd tisztított, de egyben hagyott fokhagymát is beleteszek a hasüregbe, valamint a csirke nyakát, máját, zúzáját is. Hústűvel úgy tűzöm meg a nyílást, hogy a benne képződő ízes folyadék ne folyhasson ki a sülés során. A csirke bőrébe kis lyukakat fúrok, és azokba dugdosom a tisztított fokhagymagerezdeket. Jól megsózom kívülről is, és alufóliába csomagolva, előmelegített, forró sütőben 60 percig sütöm. Tálalás előtt az alufóliából kiszedem, feldarabolom és saját levével lelocsolva salátával meg sült burgonyával vagy valamilyen pikáns, savanykás befőttel és burgonyapürével kínálom.
Elkészítési ideje: 80 perc