Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos- sonkás tekert rudak


Bolti leveles tésztából készíthető sós harapnivaló, amelynél a megmarad húsvéti sonka és sajt is felhasználható!

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (bolti)
kb. 15 dkg sonka (füstölt főtt tarja, és csemege karaj vegyesen)
kb. 20 sajt sajt (10 dkg füstölt mozzarella, 10 dkg trappista sajt) persze lehet bármilyen, de a füstölt sajt miatt finomabb lesz!
kb. 2-3 púpos ek mustár
1 tojás

Elkészítés:
A sajtokat reszelőn lereszelem, összekeverem, a sonkát/tarját apró kockákra vágom. A leveles tésztát kiterítem, mustárral alaposan megkenem. A tésztát megszórjuk a sonkával majd ugyanígy megszórom a sajttal is.

Késsel (vagy pizzavágóval) hosszában félbevágom a lapot, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágom a sonka-sajt csíkok között, (vagyis kb. 2×10 cm-es darabok lesznek belőle). Ezután a csíkokat kb. 45 fokos szögben megtekerve felcsavarom és a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.

1 db felvert tojással megkenem a tésztát és ha maradt még a sajtból (plusz ami tekerés közben kipotyogott) azzal megszóróm a tekercseket.

Sütőben kb 10-12 perc alatt (gázsütő: 4-5 fokozat, kb. 190-200 fok) a sajt pirulásáig ropogósra sütöm.

Gyors, egyszerű és finom! Garantáltan nem marad belőle másnapra!