Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hagymás-fokhagymás csirkemáj


Íme egy gyorsan elkészíthető és igazán finom recept a hétvégi ebédhez… nekem az egyik nagy kedvencem!

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
4-5 nagy fej vöröshagyma (lehet több is!)
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint lehet több is)
2 dl olaj
fehérbors
só (csak ha már kész a máj)

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és nem túl vékonyan felszeleteljük, majd egy nagy, magas falú edénybe tesszük és megforrósított olajon dinszteljük. (Nagyon soknak tűnik ez a hagyma mennyiség, de ahogy párolódik, összeesik és persze minél többet használunk belőle, annál finomabb lesz az étel!)

Amíg párolódik a hagyma, megtisztítjuk és nagyjából azonos méretű darabokra vágjuk a májat és alaposan meghintjük mindkét oldalát fehér borssal.

A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk (vagy nyomón áttörjük.)

A megpuhult (kissé megbarnult) hagymára rátesszük a fűszeres májat, hozzáadjuk a fokhagymát és 4-5 perc alatt készre főzzük az ételt.

Azonnal tálaljuk és csak ekkor sózzuk meg, nehogy megkeményedjen a máj! Én legszívesebben fehér kenyérrel tunkolva szeretem tisztára törölni a tányért! :)