Édes-álom muffin

Körülnéztem a kamrában, hogy milyen alapanyag van “raktáron” így született az édes-álom muffin!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 citrom héja + leve (elég a fele)
1 csom. bourbon vaníliás cukor
1,5 dl görög joghurt (vagy tejföl)
10 dkg vörös áfonya
10 dkg mogyorós tejcsokoládé
1 kk fahéj
csipet só
1/2 csom. sütőpor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a muffin formákat kibéleljük papír-kapszlikkal.
A tábla mogyorós csokoládét és a vörösáfonyát apróra vágjuk.
A lisztet összekeverjük a csipet sóval és a sütőporral.
Egy tálban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a tojással habosra keverjük. Beletesszük a görög joghurtot (vagy tejfölt) és simára keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és fél citrom levét, illetve a kiskanálnyi fahéjat.
A folyékony hozzávalókhoz folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd a legvégén belekeverjük a vörösáfonyát és a mogyorós csokit.(Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kevés tejjel hígíthatjuk megfelelő állagúra.)
A tésztát a muffin-formákba kanalazzuk, majd 10 percig 170 fokon és újabb 10 percig 160 fokon készre sütjük.