Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Túrós-barackos lusta-rétes


Nemrég kóstoltam és mivel nagyon egyszerű elkészíteni, kezdő konyhatündérek is bátran kísérletezhetnek vele!

Hozzávalók:

35 dkg rétes liszt
25 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4 db nektarin (kopasz-barack)
50 kg túró
2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:
10 dkg olvasztott margarin
3 egész tojás
4 dl tej
2 csomag vaníliás cukor

meggylekvár - tálaláskor

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citrom lereszelt héját összekeverjük, majd a keverék felét margarinnal kikent tepsibe szórjuk.

A nektarint vékony szeletekre vágjuk, majd lazán a liszre fektetjük. (Aki nem szereti a gyümölcsöt benne, az ki is hagyhatja) A barack tetejére egyenletesen terítjük a vaníliás cukorral összekevert túrót.

Ezután rászórjuk a lisztkeverék másik felét, majd meglocsoljuk az olvasztott margarinnal. A tejben elkevertjük a tojásokat és ráöntjük a tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt készre (pirosra) sütjük.

Savanykás lekvárral (pl meggy) kínáljuk.

Annyit variáltam, hogy a megadott mennyiségek felét muffin-formába tettem és úgy sütöttem ki, így is nagyon finom és persze könnyen adagolható lett a süti! :)