Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gyümölcsleves


Nincs is jobb a forró nyári napokon, mint egy hideg gyümölcsleves!
Mivel a bolti-verzió (főleg a zacskós por-leves) nagyon nem ízlett, gondoltam elkészítem otthon. Remek lett!

Hozzávalók:
1 barack-konzerv
1 ananász-konzerv
6 dl l tej
2 dl habtejszín
2-3 vaníliás cukor
2-3 kanál cukor (ízlés szerint)
1 tk fahéj
1/2 citrom
1 ek kukoricakeményítő

Elkészítés:
A konzerveket kinyitjuk, a gyümölcsöket apróbb darabokra vágjuk, és a gyümölcslével együtt egy lábosba öntjük.
Hozzáadjuk a tejet, a cukrot, (ízlés szerinti mennyiségben) és a 1/2 citrom levét.

A tejszínt egy kis edénybe öntjük és kézi habverővel csomómentesen elkeverjük benne a keményítőt és a fahéjat, majd a már meleg leveshez öntjük. Felforraljuk és amint a kukoricakeményítő besűríti a levest, levesszük a tűről. (Ha túl sűrű lenne a leves, kevés tejjel hígíthatjuk)

Jól behűtve tálaljuk.