Sótéglán sült csirkecomb

Imádok kipróbálni mindenféle konyhai újdonságot, így amikor végre sikerült hozzájutnom, azonnal tudni akartam, hogy milyen lehet sótéglán húst sütni! Elárulom: egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók:
2 db sótégla
4-6 db csirke felső comb
Ízlés szerint: kevés olaj és 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben (ha szükséges) megtisztítjuk a csirkecombokat, és kicsontozzuk őket.
Egymás mellé rendezzük a szeleteket a sótéglán, bőrrel felfelé. Amint forró a sütő, azonnal betehetjük sülni.
A húst nem szükséges tovább fűszerezni, (a sótéglából magába szívja a sót) és lefedés nélkül sem szárad ki a hús. Kb. 35 perc alatt puhára sül a csirke és ropogós lesz a bőre.

Ha még több ízt szeretnénk, akkor 1 gerezd fokhagymát megpucolunk, áttörjük a nyomón, 1 tk. oliva-olajjal összekeverjük és megkenjük a csirkecombok bőrét.
Köretnek ízlés szerint krumplipürét, vagy bármilyen salátát (majonézes káposztasalátát, tzatzikit stb.) kínálhatunk.
Sütés után csak 1 teendőnk van: ha kihűlt a sótégla, akkor konyhai papírtörlővel megtisztítjuk, vagy ha szükséges kevés folyóvízzel lemossuk és máris újra használhatjuk!