Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkemell cornflakes bundában


Íme egy sütőben elkészíthető ropogós “rántott” husi, ami belül puha és nem tocsog az olajban.

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
kb. 10 dkg cornflakes (kukoricapehely)
kb. 1 dl barbecue szósz (ízlés szerint kevesebb is lehet)
kb. 1-1,5 dl ketchup (ízlés szerint több is lehet)

Elkészítés:

A húst kb. 2cm×5cm -es csíkokra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük barbecue szószt és a ketchupot és a csíkokra vágott húst beleforgatjuk, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy magába szívja az ízeket.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk.

A cornflakes-t egy műanyag zacskóba tesszük, majd sodrófa segítségévek összetörjük és egy mélyebb tálba tesszük.

A hús-csíkokat kivesszük a szószból (kissé lecsepegtetjük) megforgatjuk az összetört kukoricapehelyben (rányomkodjuk, hogy minél több tapadjon rá) és sütőpapírra helyezzük egymás mellé.

Az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kívül ropogós, belül puha (nem szárad ki). Tzatzikivel tálaljuk.