Chilis csoki mousse
Mit csináljunk, ha valaki nem szereti túlzottan az édes desszerteket? Hát egy étcsokis csilis-csoki mousse-t.
Hozzávalók:
100 gr. chilis csoki
50 gr. étcsoki (min. 70%)
50 gr. sótlan vaj
1 dl habtejszín
1 tojás
Díszítés: pár szem idény-gyümölcs
Elkészítés:
Vízgőz felett egy tálban olvasszunk fel az összetört 1 tábla chilis csokoládét és fél tábla étcsokoládét egy fél sótlan tea-vajjal. Amikor egyneművé válik a keverék tegyük félre.
Amíg hűl a csoki, a tojást válasszuk szét, a fehérjét verjük habbá. A tejszínhabot ugyancsak verjük kemény habbá.
Ezután a tojás sárgáját keverjük a kissé meghűlt csokihoz. Fontos, hogy ellenőrizzük a csoki hőmérsékletét, mert ha forrón keverjük bele a sárgáját, összeugrik, és rántotta lesz belőle!
A tojásos csokihoz ezután forgassuk hozzá a fehérjehabot, majd a tejszínhabot, és adagoljuk kis tálkákba, vagy poharakba.
Hűtőben 1-2 óra alatt megdermed a krém, ekkor friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.