Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kolbászos-sajtos sós muffin


Édes muffin helyett sós reggeli sütire vágytam, és ez lett belőle. Nem maradt másnapra.

Hozzávalók:
10 dkg sótlan vaj
15 dkg liszt
8 dkg kolbász (vagy más vegyes felvágott)
8 dkg sajt (trappista, vörös chedar, füstölt mozzarella)
8 dkg morzsolt kukorica
1,5 dl tejföl
0,5 dl tej
1/2 zacskó sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
1 tojás
só, bors, grill-fűszersó

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formába papír-kapszlikat teszünk.

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát csipet sót összekeverjük.

A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a tejfölt, és a tojást, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket. Ezután a sajt 2/3-át, a felvágottat és a kukoricát is a tésztába keverjük, ha túl sűrű lenne, akkor egy kevés tejjel hígítjuk.

A tésztát beleadagoljuk a papírformákba, megszórjuk a maradék sajttal és egy kevés grill-fűszerrel.

Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.