Húsleves á lá Klemi

Hozzávalók:
1 kg marhahús,
kb. 1 kg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, zeller, karalábé, esetleg gomba),
hagyma,
fokhagyma,
só,
bors
Elkészítése:
A húst hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük és feltesszük főni. Habját leszedjük, sóval és ételízesítővel ízesítjük, belerakjuk egészben a hagymát és a fokhagyma-gerezdeket.
Ha a hús már félpuha, a hasábokra vágott zöldségeket is belerakjuk a lébe. Készre főzzük, majd leszűrjük.
A megfőtt zöldségeket és a főtt húst külön-külön tálra rakjuk, a levest cérnatésztával, vagy grízgaluskával befőzzük. A zöldségekből mindenki kedve szerint szed a tányérjára.
A főtt húshoz paradicsom- és fokhagymamártást adunk fel tört krumplival.