Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Húsleves á lá Klemi


Hozzávalók:

1 kg marhahús,
kb. 1 kg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, zeller, karalábé, esetleg gomba),
hagyma,
fokhagyma,
só,
bors

Elkészítése:
A húst hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük és feltesszük főni. Habját leszedjük, sóval és ételízesítővel ízesítjük, belerakjuk egészben a hagymát és a fokhagyma-gerezdeket.

Ha a hús már félpuha, a hasábokra vágott zöldségeket is belerakjuk a lébe. Készre főzzük, majd leszűrjük.

A megfőtt zöldségeket és a főtt húst külön-külön tálra rakjuk, a levest cérnatésztával, vagy grízgaluskával befőzzük. A zöldségekből mindenki kedve szerint szed a tányérjára.

A főtt húshoz paradicsom- és fokhagymamártást adunk fel tört krumplival.