Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mézes-mustáros grillezett édesburgonya


Ha unod a krumplit és egészséges, de finom köretre vágysz, az édesburgonya a nyerő!

Hozzávalók:
Fejenként: 1 nagyobb édesburgonya
Ízesített 2-3 ek. narancsos mustár (vagy mustár + méz)
Fűszerek: só, bors
továbbá ízlés szerint: chili-pehely, fokhagyma
kevés olíva-olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozom és egy nagyon éles késsel vékony (kb. fél centiméter vastag) szeletekre vágom.

Egy kis tálba teszek az édes narancsos mustárból (ha nincs, akkor sima, francia mustárba keverjünk egy ek. mézet), hozzáadok egy kevés olíva-olajat, megszóróm a fűszerekkel (ízlés szerint és mennyiségben) majd alaposan összekeverem, hogy jól kenhető legyen a keverék.

Egy grill-, vagy hagyományos teflon-serpenyőt előmelegítek.

Közben a vékonyra vágott édesburgonya szeletek mindkét oldalát megkenem a krémmel és egy kevés olajat öntve a serpenyőbe pár perc alatt megsütöm az édes burgonya-szeletek mindkét oldalát.

Bármilyen sült hús mellé tálalható.

Aki szereti az intenzív fűszereket, nyugodtan tegyen egy kevés chili-pelyhet és fokhagymát is a krémbe, mielőtt megkenjük vele az édesburgonya szeleteket!