Tejfölös-fokhagymás tekercsek
Szeretem a bolti leveles tésztát, mert sokféleképp felhasználható, íme egy újabb variáció!
Hozzávalók:
1 csomag bolti leveles tészta
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 nagy fej lila-hagyma
10 dkg füstölt sajt
1 tojás sárgája
ízlés szerint só
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk sózzuk, borsozzuk, és lecsepegtetve félretesszük.
A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a tejfölbe keverjük. Ízlés szerint megsózzuk.
A sajtot lereszeljük.
A leveles tésztát kicsomagoljuk, kiterítjük, egy sodrófával kissé kinyújtjuk.
Lekenjük a fokhagymás tejföllel és megszórjuk a füstölt sajttal.
Egy éles késsel, vagy pizzavágóval először hosszában félbevágjuk, majd kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk a tésztát.
A megpirított lila hagymát a elosztjuk a szeltek tetején, majd egyesével kb. 45 fokos szögben feltekerjük a tekercseket és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A sütik tetejét megkenjük a felvert tojás sárgájával.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Rácson kissé kihűtjük, majd tálaljuk.