Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejfölös-fokhagymás tekercsek


Szeretem a bolti leveles tésztát, mert sokféleképp felhasználható, íme egy újabb variáció!

Hozzávalók:
1 csomag bolti leveles tészta
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 nagy fej lila-hagyma
10 dkg füstölt sajt
1 tojás sárgája
ízlés szerint só

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk sózzuk, borsozzuk, és lecsepegtetve félretesszük.

A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és a tejfölbe keverjük. Ízlés szerint megsózzuk.

A sajtot lereszeljük.

A leveles tésztát kicsomagoljuk, kiterítjük, egy sodrófával kissé kinyújtjuk.

Lekenjük a fokhagymás tejföllel és megszórjuk a füstölt sajttal.

Egy éles késsel, vagy pizzavágóval először hosszában félbevágjuk, majd kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk a tésztát.

A megpirított lila hagymát a elosztjuk a szeltek tetején, majd egyesével kb. 45 fokos szögben feltekerjük a tekercseket és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A sütik tetejét megkenjük a felvert tojás sárgájával.

200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára pirítjuk. 

Rácson kissé kihűtjük, majd tálaljuk.