Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Villám-pizza tortillából


Fördős Z műsorában láttam ezt a receptet, ami annyira egyszerű, gyors és jó, hogy “lenyúltam”!

Hozzávalók:
2 tortilla lap (kb 25. cm átmérő)
15 dkg sajt (füstölt és sima vegyesen)
1,5-2 dl fűszeres paradicsomszósz

Feltétek (ízlés szerint):
sonka
paprikás szalámi
póréhagyma
koktélparadicsom
sajt

Elkészítés:
Előveszünk egy akkora hőálló tálat, amibe belefér a tortilla-lap, kissé kikenjük olajjal, majd beletesszük az első tortilla-lapot.

Lereszeljük a sajtokat és a felével megszórjuk a tortilla-lapot, amire ezután rátesszük a második tortilla-lapot.

A második lap tetejét megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal (ha nincs, akkor sima paradicsomszószba keverjünk oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet vagy más fűszereket ízlés szerint) és rátesszük a feltéteket. Nekem most sonka, paprikás szalámi, póréhagyma, és koktélparadicsom volt a hűtőmben, azt tettem rá. 

A reszelt sajtok másik felével megszórjuk a “pizza” tetejét és a forró (220 fokos) sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Villámgyors és finom! Igaz, hogy nem lesz olyan ropogós az alja, mint egy igazi pizzának, de alig 20 perc alatt kész a vacsora!

Megjegyzés:

Nemrég kipróbáltam húsmentes változatban is: az alsó lapra sajtot, a második lapra fokhagymás-tejfölös öntetet, és póréhagymát tettem, majd ismét nagy adag sajttal zártam a sort.

Ízlés szerint kevés színes borssal és chili pehellyel is meg lehet szórni a tetejét a kissé intenzívebb ízek kedvéért! Én megtettem és remek lett! Próbáld ki Te is!