Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Reggeli tojásos muffin


Finom reggeli, amihez szinte bármit felhasználhatsz, amit a hűtőben találsz!

Hozzávalók (2 személyre)
3 tojás
kb. 1 dl tej (vagy tejszín)
2 szelet sonka (vagy más felvágott)
8 dkg sajt (trappista, parmezán stb.)
1/2 marék póréhagyma
Fűszerek: só, bors, kevés chili

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A póréhagymát vágjuk karikára, majd kevés olajon (vajon) dinszteljük le.

Amíg készül a hagyma, a sajtot, felvágottat vágjuk apró (1×1 cm-es) kockára.

Egy kisebb kancsóban (hogy utána könnyebb legyen önteni) üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és a fűszereket (só, bors, esetleg chili, vagy friss zöld-fűszerek) majd alaposan verjük fel a tojásokat.

Ha van olaj-szórónk, azzal fújjuk be a muffin-forma mélyedéseit. Ha nincs, akkor kevés olajjal (egy ecset segítségével) kenjük ki.

Sonkás tojásos muffinhoz:
Tegyünk a muffin forma aljába a dinsztelt póréhagymából, rá a sonkát, majd a kockára vágott sajtot.

A fűszeres tojásos keveréket óvatosan öntsük a mélyedésekben lévő sonkára és sajtra, úgy hogy az majdnem a forma pereméig érjen.

Ízlés szerint szórjuk meg a tetejét még egy kevés reszelt sajttal, majd az előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt (amíg szép piros nem lesz) süssük készre! 

Bármilyen maradék felvágott, és friss zöldség (pl. paprika, cukkini, sárgarépa apróra vágva) felhasználható a muffinokhoz!