Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Reggeli tojásos muffin


Finom reggeli, amihez szinte bármit felhasználhatsz, amit a hűtőben találsz!

Hozzávalók (2 személyre)
3 tojás
kb. 1 dl tej (vagy tejszín)
2 szelet sonka (vagy más felvágott)
8 dkg sajt (trappista, parmezán stb.)
1/2 marék póréhagyma
töltött cukkini maradék tölteléke
Fűszerek: só, bors, kevés chili

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A póréhagymát vágjuk karikára, majd kevés olajon (vajon) dinszteljük le.

Amíg készül a hagyma, a sajtot, felvágottat vágjuk apró (1×1 cm-es) kockára.

A maradék tölteléket (ami a töltött cukkini után maradt) vegyük elő a hűtőből.

Egy kisebb kancsóban (hogy utána könnyebb legyen önteni) üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet és a fűszereket (só, bors, esetleg chili, vagy friss zöld-fűszer) majd alaposan verjük fel a tojásokat.

Ha van olaj-szórónk, azzal fújjuk be a muffin-forma mélyedéseit. Ha nincs, akkor kevés olajjal (egy ecset segítségével) kenjük ki.

Sonkás tojásos muffinhoz:
Tegyünk a muffin forma aljába a dinsztelt póréhagymából, rá a sonkát, majd a kockára vágott sajtot.

A gombás muffinhoz:
Tegyünk a muffin forma aljába a dinsztelt póréhagymából, rá egy kanálnyit a maradék gombás töltelékből, majd a kockára vágott sajtot.

A fűszeres tojásos keveréket óvatosan öntsük a mélyedésekben lévő sonkára / gombára, úgy hogy az majdnem a forma pereméig érjen.

Ízlés szerint szórjuk meg a tetejét még egy kevés reszelt sajttal, majd az előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt (amíg szép piros nem lesz) süssük készre!