Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Joghurtos padlizsán


A török gyors-éttermekben lehet kapni ezt a finomságot, de mivel igazán egyszerű elkészíteni, otthon is gyakran van terítéken.

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 dl görög joghurt
kevés olaj
Fűszerek:
só, bors, fokhagyma, petrezselyem

Elkészítés:
A padlizsánokat megtisztítjuk, majd kb 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhalmozzuk a padlizsánokat, majd olaj-spray-vel lefújjuk (ha nincs, akkor egy ecsettel megkenjük őket) és alaposan megsózzuk-borsozzuk, megszórjuk fokhagyma-pehellyel. (Ilyet pl az ALDI-ban lehet kapni, őrlőfejes változatban, én ezt használom).

Az előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig pirítjuk, majd megfordítjuk a darabokat és újabb 15 perc alatt készre sütjük.
A padlizsánokat ezután kivesszük a sütőből és félretesszük.

Amíg hűl a padlizsán addig elkészítjük az öntetet: a görög joghurtba keverünk kevés sót, borsot és a fokhagyma pehelyből, illetve ízlés szerint a petrezselyemből is.

A kissé már kihűlt padlizsánokat egy tálba tesszük, ráöntjük a görög joghurtot, összekeverjük és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.