Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Avokádókrém, ahogy én szeretem


Sokáig nem szerettem az avokádót, (nyersen, mindenféle ízesítés nélkül ma sem eszem meg) de így elkészítve bármikor szívesen fogyasztom! Ráadásul nemcsak finom, de emellett nagyon egészséges is.
Próbáld ki, Neked is ízleni fog!

Hozzávalók: (2 főre)
1 avokádó
1/2 citrom leve
1 kk mustár
1/2 fej lila hagyma
1/2 gerezd fokhagyma
2 ek görög joghurt
só, bors, chili, kevés olaj

Elkészítés:
Fontos, hogy érett avokádót használjunk! Ezt úgy tudod megállapítani, ha megnyomod a héját és érzed, hogy puha (be tudod kissé nyomni) akkor jó. Mivel az avokádó belseje gyorsan megbarnul, ezért ne vágd fel előre, csak közvetlenül a felhasználás előtt!

A lila hagymát tisztítsd meg, vágd apró kockára és kevés olajon (egy csipet sóval) dinszteld le, majd hagy egy kicsit kihűlni.  Én azt tapasztaltam, hogy finomabb lesz a krém, ha nem nyersen kerül bele a hagyma!

Vegyél elő egy turmix-gépet és tedd bele a kihűlt hagymát, majd sorban a többi hozzávalót: mustárt, reszelt fokhagymát, joghurtot, fűzereket.
Vágd félbe az avokádód, kanalazd a turmix-gépbe a belsejét, adj hozzá egy kevés citromlevet és turmixold össze az egészet.

Kóstold meg, ha szükséges, akkor ízesítsd tovább, majd tedd 1-2 órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Friss kenyéren, vagy pirítóson tálald.