Csőben sült gombás cukkini

Mivel még tart a cukkini-szezon, ezért egy újabb adagot vettem, egy részéből édességet készítettem (lásd a főoldalon - diétás muffin cukkiniből, zabpehellyel) míg a többiből köretként, vagy főfogásként is tálalható étel született.
Hozzávalók:
1 közepes (kb. 25 cm) saláta cukkini
25 dkg barna csiperke gomba
400 f görög joghurt (vagy tejföl)
8 dkg reszelt sajt (füstölt mozzarella)
só, bors, fokhagyma, kakukkfű ízlés szerint
kevés olaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és vékony kb. 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, kevés citromlét öntünk rá, (hogy ne barnuljon meg) összekeverjük és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
Közben megtisztítjuk és ugyancsak 0,5 cm-es szeletekre vágjuk a gombát.
A joghurtba (tejfölbe) belekeverjük a fűszereket (só, bors, fokhagyma, kakukkfű ízlés szerint).
A cukkiniről leöntjük a levet és elkezdjük az összeállítást.

Egy jénai / kerámia tálat kivajazunk / olajozunk, meghintjük a morzsával és egymás mellé félig fektetve a tálba tesszük a szeletelt zöldségeket (cukkinit és gombát váltakozva) amíg a hozzávalók tartanak.
Ezután ráöntjük a fűszeres öntetet, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben fólia alatt 180 fokon kb. 20 percig, majd fólia nélkül további 10 perig, a sajt pirulásáig sütjük.
Köretként, vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.