Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kapros zöldfűszeres tilapia sajtöntettel


Pár évvel ezelőtt találkoztam először a tilapiaval. Bár szeretem a halat és az új ízeket, de piszok drágának találtam. Lehet, hogy megérezte vágyakozásomat, mert egy csomag, amíg félrenéztem, belevetette magát a bevásárlókocsiba. Csak a pénztárnánál vettem észre, de akkor már nem volt visszaút. Azóta többször is megfordult már a konyhánkban.

Megjegyzés: Azt is jól tudom, hogy egy maszek szakácskönyv esetében szentségtörésnek számít a bolti keverékek emlegetése, most mégis kivételt teszek, mert ez a Rafinéria valóban igen finom!

Hozzávalók: tilapia-filé, kapros-zöldfűszeres Knorr Rafinéria, 25 dkg füstölt trappista, 25 dkg Pannónia, 4 dl főzőtejszín, só, bors, szerecsendió, olaj a tepsi kikenéséhez.

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, a tepsibe fektetjük. A sajtokat lereszeljük. A tejszínt összekeverjük a fűszerekkel és a reszelt Pannóniával, majd a halszeletekre öntjük. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd rászórjuk a füstölt sajtot is, és annak enyhe pirulásáig tovább sütjük.

Krumplipürével, vagy rizzsel tálaljuk.