Bújtatott húsvéti sonka
Ismét egy recept a húsimádóknak! A vegák forduljanak el, mert itt a húst is hússal fogjuk enni!
Hozzávalók 6 személye:
800 g főtt, füstölt sertéscomb (keskeny, hosszúkás),
3 csirkemell,
6 vékony szelet bacon szalonna,
1 ek konyak,
65 g barna cukor,
1-1 mk őrölt szerecsendió,
fahéj, szegfűbors
A cukrot, a fűszereket és a konyakot kevergetve addig hevítjük, amíg a cukor elolvad.
Egy megfelelő méretű alufólia lapot megkenünk a meleg sziruppal, egymás mellé hosszában ráhelyezzük a szalonnaszeleteket, arra a vékonyra lapított csirkemell-filéket, majd ennek közepére keresztbe a sonkát.
A fólia segítségével a szalonnát és a csirkehúst szorosan a sonka köré tekerjük, hogy a végeik összeérjenek, majd a fóliát is szorosan köré hajtjuk.
A “csomagot” sütőtálba helyezzük, és 1 órán át 190°C-ra előmelegített sütőben sütjük.
Ezután a fóliát lebontjuk, a benne összegyűlt húslét a húsra öntjük, és további 30 percig pirítjuk.
Hidegen és melegen egyaránt kitűnő. Hidegen kínálhatunk hozzá retket, újhagymát, paradicsomot, paprikát, főtt tojást. Melegen burgonyapüré legyen a körete, és készítsünk mellé ínyenc-salátát is.
Ehhez meghámozunk és felkockázunk 3 nagy almát, apróra vágunk 75 g szárított sárgabarackot, mindezt összekeverjük 1 ek apróra vágott friss korianderrel és 2 ek apróra vágott dióval, 1 tk citromlével és 2 ek konyakkal.
Alkoholtartalma miatt csak felnőtteknek ajánlott étel! :)