Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sült máj


Hozzávalók: 50 dkg máj 2 cm vastagra vágva, só, bors, liszt, 71/2-8 dkg vaj vagy margarin, 8 szelet szalonna, 1 nagy hagyma

Elkészítése: A lisztet keverjük össze a borssal, sóval és a májat forgassuk bele.  A vajat egy serpenyőben olvasszuk fel, hagyjuk, amíg szép barna nem lesz, akkor a lángot vegyük alacsonyabbra, tegyük bele a májat és süssük addig, amíg mindkét oldala szép barna nem lesz. A borjúmájnak kb. 6 perc kell, a marha és sertésmájnak kb. 7 perc szükséges. A májat vegyük ki a serpenyőből és tegyük egy előmelegített tálba. A visszamaradt vajon süssük ki a szalonnát ropogósra és tegyük a májra. A vajban süssük meg puhára, de nem nagyon barnára a vastag karikákra vágott hagymát, tegyünk alá egy kis vizet, hagyjuk egy percig a szaftot rotyogni és az egészet öntsük a májra. Tálalhatjuk burgonyapürével vagy rizzsel. Adhatunk mellé almaszószt is.