Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sertésszelet paradicsommal és sonkával


Hozzávalók: 4 sertésszelet, 4 nagy gomba, 2 paradicsom, 4 újhagyma, 4 szelet sonka, 3 ek olaj, só, bors, 4 szál petrezselyem

Elkészítése: A grillt előmelegítjük. A gombákat megtisztítjuk, tönkjüket levágjuk. A paradicsomokat megmossuk és elfelezzük. Az újhagyma zöldjét a feléig levágjuk. A hússzeleteket leszárogatjuk, félbevágjuk és vastagon beolajozzuk, majd a grillre helyezzük. A húst mindkét oldalán kb. 4 percig sütjük, 10 cm-re a grilltől. A gombát és a hagymát szintén beolajozzuk. A hússzeletekre rakunk 1 sonkaszeletet, a fél paradicsomot, újhagymát és a húst visszatesszük a grill alá. Együtt még 3-4 percig sütjük. Ha elkészült tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk és kukoricasalátával, burgonyakrokettel tálaljuk.