Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött sertés rolád


Hozzávalók: 4 sertésszelet kb. 125 g. 4 szelet nyers sonka, 1 gerezd fokhagyma, 4 ág petrezselyem, bors, 4 hagyma, 2 ek olaj, 1 db. lehéjazott paradicsom konzerv

Elkészítése: A sonkaszeleteket apró kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát felaprítjuk. A sonkát, fokhagymát, petrezselymet és borsot összekeverjük. A keveréket a húsra kenjük. Az újhagymát megtisztítjuk, olyan hosszú darabokra vágjuk, mint a hús és a darabokat elfelezzük.  A hagymát a húsra fektetjük, majd a hússzeleteket óvatosan feltekerjük és vékony fonallal szorosra kötözzük. A hústekercset konyhatörlővel szárazra töröljük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és ebben a húst minden oldalán pirosra sütjük. A paradicsomkonzervet hozzáöntjük és kb. 5 percig lassú tűzön sütjük. Tálalhatjuk sült zöldségekkel vagy sült burgonyával.