Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tonhalas spagetti paradicsomszósszal


Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 2 hagyma, 2 ek olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, 3/4 l áttört paradicsom, 1/2 tk koriander, bors, só, 2 doboz tonhal

Elkészítése: Elkészítjük a spagettit.  Megtisztítjuk a hagymát és karikákra vágjuk. Az olajat megforrósítjuk és a hagymakarikákat barnára pirítjuk. A fokhagymát szétnyomjuk, hozzátesszük és még együtt is pirítjuk. A paradicsomot, koriandert, sót, borsot ízlés szerint keverjük bele. Forrás után még öt percig rotyogtatjuk. A tonhalat kivesszük, hagyjuk lecsepegni, darabokra vágjuk, és úgy tesszük bele a szószba. Az egészet még egyszer összefőzzük és a meleg spagettira merjük.

Tálalhatjuk együtt friss salátával, köríthetjük uborkával, paprikával. A salátát összekeverhetjük olajjal, borecettel, sóval, borssal és egy kis cukorral.