Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fácán diós palacsintával és cikóriával


Hozzávalók: 2 fácánmell, 25 g vaj, só, bors

Palacsinta: 50 g darált mogyoró, 250 g főtt burgonya, 3/4 dl tejszín, 1 tojás, 1/2 ek zsemlemorzsa, olaj, 200 g cikória, 1 tk gyömbér, 1 alma, 1 tk cukor

Elkészítése: Az asztali sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
Palacsinta: A burgonyát törjük össze és keverjük hozzá a többit. A sütőlap egyik felén olajban süssük meg a kb. 1 cm vastag palacsintákat mindkét felükön. 
A cikória leveleket és a megtisztított almát vágjuk szeletekre. Süssük meg gyömbérrel megszórva a sütőlap másik felén. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg cukorral.
A fácánmellet vágjuk darabokra és klopfoljuk meg egy kicsit. Mindkét felén süssük át, majd sózzuk, borsozzuk.