Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Elzászi savanyú káposzta


Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 20 dkg felszeletelt szalonna, 1 fej felvágott hagyma, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 szem szegfűszeg, 1 babérlevél, 6 szem borókabogyó, 1 tk köménymag, 1 kanál zsír, 2 dl száraz fehér bor, 20 dkg frankfurti virsli

Elkészítése: Az edény alját beborítjuk szalonna szeletekkel. Erre tesszük a káposztát, amibe belekevertük a hagymát, fokhagymát, zsírt és egy kendőbe kötve a fűszereket. Meglocsoljuk a borral. 3/4 órán át pároljuk. Az utolsó tíz percben rátesszük a virslit. Tálaláskor a káposztát körülfogjuk a virslivel és vízben főtt egész burgonyával.