Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gombával töltött gomba


Hozzávalók 4 személyre: 8 szép, nagy, egyforma gomba, tönkjével együtt, 1 tojás, 1 evőkanál juhtúró, 1 evőkanál zabpehely, 1 evőkanál olaj, 1 kis diónyi vöröshagyma, 1 mokkáskanál só, ugyanennyi törött bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítése: A gombákat megmossuk, majd tönkjüket úgy vágjuk ki, hogy az üreg tölthető legyen. A tönköket megtisztítjuk földes végüktől, és nagyon apróra vágjuk. A megtisztított és finomra aprított vöröshagymát a forró olajon megfonnyasztjuk, majd megsózzuk és rátesszük az apróra vágott gombát. Jól összekeverjük, ezután fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk, és zsírjára sütjük. A már langyos gombapépet összekeverjük a felvert tojással, a zabpehellyel, a juhtúróval, valamint a sóval-borssal. 10 percnyi várakozás után a gombakalapok üregébe töltjük, majd egyet-egyet hústűvel összetűzünk, így összesen 4 nagy töltött gombánk lesz. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül bő, forró olajba tesszük, és takaréklángon szép pirosra megsütjük.
Tartármártással és sült pirított burgonyával kínáljuk.