Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Disznótoros


Nos, ez sem egy macerás étel. Egy tepsibe olajat és némi vizet öntesz, belerakod a sütni való kolbászt és hurkát. Én le szoktam fóliázni, főleg akkor, ha a fagyasztóból szedem ki. Aztán irány a sütő. Úgy 30 perc alatt készül el, a végén természetesen fólia nélkül pirítom. Tört krumplival és bármiféle savanyúsággal adhatjuk az asztalra, de dinsztelt káposztával is fogyasztható!
A tört krumplinak valót megfőzöm, alaposan leszűröm, kissé összetöröm, majd a sütésből megmaradt zsírral alaposan összekeverem. Szükség esetén, főleg ha darabos a krumpli, akkor a konyhai robotgéppel habosra is keverem. Persze semmit nem ront az élvezeten, ha dinsztelt káposztát is készítesz mellé!