Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Borsos-boros csirke


Hozzávalók: egy szép 1,2 kg-os csirke, 1 fej vöröshagyma, 2-3 g fokhagyma, 2 dl száraz furmint, néhány szegfűszeg, 1 babér, olaj, só, bors

A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy mély tálba tesszük a darabokat, s leöntjük egy deci borral. Hűtőbe tesszük egy órára. Olajban megdinszteljük a finomra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát. Egy deci borral és a csirke páclevével megöntözzük, hozzáadjuk a babért, és a szegfűszeget, majd kiforraljuk. A csirkét tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a hagymás fűszeres levet, lefedjük, és sütőben készre pároljuk.

Gombás rizzsel tálaljuk, ha kész.