Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mini szendvics


Ez a műfaj az unokáim kedvence.

Kenyérszeletekből készítem, vékony szeletekből, hogy inkább a rátét íze domináljon. A kenéshez ráma, vaj, vajkrém, kenőke, stb. használható, a rátét meg bármilyen kolbász, vagy felvágott. A kész szeleteket előbb 2-3 centis csíkokra vágom, aztán sajtszeletek kerülnek rá.

Megjegyzem, a sajtokat krumplihámozóval szeletelem, a szeletek így egyforma vastagok lesznek. Ha rákerült a sajt, akkor mindegyik csíkot 3 darabra vágom, így 1-1 falat lesz belőlük.  A koktélparadicsomokat felkarikázom, mindegyik darabra 1-1 karika kerül, a közepébe egy pálcikát/fogpiszkálót szúrok, és máris tálalhatom. Mesenézés közben kiváló elfoglaltság a srácoknak!

Ha felnőtteknek készítem, akkor a csíkokat már nem kockázom fel.