Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos rizs


Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 25 dkg rizs, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 l húsleves, 15 dkg kék sajt, 10 dkg parajkrém, néhány levél kakukkfű, őrölt bors, só, 5 dkg füstölt sajt

A vajat és az olívaolajat forralja össze felhabzásig, majd 10 perc alatt párolja rajta puhára, a durvára darabolt fokhagymát. Keverje hozzá a rizst, majd öntse fel a húslevessel. Fűszerezze ízlése szerint. Fedő alatt, lassú tűzön párolja puhára. Vegye le a melegről, és keverje hozzá az elmorzsolt sajtot és a kiolvasztott spenótot. Simítsa kivajazott tűzálló tálba, szórja meg a reszelt sajttal, és forró sütőben pár perc alatt olvassza rá a sajtot.

Forrón tálalja, paradicsomsaláta kíséretében.