Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Velő petrezselyemmártással


Hozzávalók: 2 evőkanál vaj, 2 csokor petrezselyem, 1 evőkanál mustár, 1 dl erőleves, só, 1-1 csipet őrölt bors és babérlevél, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 80 dkg sertés velő, 1 evőkanál citromlé

A velőt tegye 4-5 percre lobogó sós, citromos vízbe. Szűrje le, húzza le a hártyát róla, és vágja nagyobb darabokra. A vajon párolja pár pillanatig a finomra vágott petrezselymet, majd adja hozzá a mustárt, és öntse fel az erőlevessel. Fűszerezze ízlése szerint, tegye bele a velőt, és 35-40 perc alatt lassú tűzön, lefedve párolja puhára. Ha megfőtt, a tejszínnel elkevert liszttel habarja be a mártást.

Rövidre tört, főtt makarónival tálalja.