Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Zöldséges rizottó


Hozzávalók: 1-1 sárgarépa, vöröshagyma és zeller gumó, 25 dkg sonka, 4 evőkanál vaj, zöldfűszer csokor (4 szál petrezselyem, 1 szál kakukkfű, 1 babérlevél), 1 kiskanál só, 5 dl rizs, 1 l húsleves, zsemlemorzsa, 15 dkg sajt

A zöldségféléket vágja gyufaszálra, a sonkát apró kockákra. A vajon fedő alatt párolja az összekötözött fűszerekkel együtt 10 percet. Dobja ki a zöldfűszert. Szórja rá a rizst, sózza meg, majd öntse rá a húslevest. Fedő alatt, gyöngyözve főzze 5-10 perc alatt készre. Rázogatással forgassa össze a rizst, majd borítsa kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Szórja meg a reszelt sajttal. Végül 200 fokon süsse addig, míg a sajt megolvad, és barnulni kezd.